Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

 
IPA

Бабовски: АХВ ќе потпише меморандум за соработка со Канцеларијата за ветеринарство на Босна и Херцеговина

19.04.2022
Во пресрет на 2 Форум на директори на ветеринарните служби од земјите од Западен Балкан зa комуникација и соработка кој утре и задутре ќе се одржи во Охрид, а чиј домаќин е Агенцијата за храна и ветеринарство, првиот човек на Агенцијата, Николче Бабовски, денес оствари работен состанок со Саша Бошковиќ, директор на Канцеларијата за ветеринарство при Министерството за надворешна трговија и економски односи на Босна и Херцеговина.

Од пазарот се повлекува целото производство на Киндер од Белгија

13.04.2022
Атлантик Трејд Скопје ДОО Скопје  ја информира АХВ дека го проширува повлекувањето од пазарот на целото производство (сите серии и производи со сите рокови на употреба) на Киндер Шокобонс (46 и 125 гр.), Киндер Сурпрајз  Макси 100г и Киндер Мини Микс Пелуче (133 гр.).

Бабовски: Од околу 50 000 инспекциски контроли, само 69 неправилности за несоодветна и нецелосна декларација на производите

12.04.2022
Врз основа на лани спроведените скоро 50 илјади инспекциски контроли, констатирани се само 69 неправилности во однос на несоодветна и нецелосна декларација на производите и доведување во заблуда на потрошувачите.

Меѓународни и национални регулаторни стратегии за борба против измамите со храна

07.04.2022
Организацијата за храна и земјоделство на ОН (ФАО) во соработка со Универзитетот на Калифорнија, Лос Анџелес (University of California, Los Angeles, Resnick Center for Food Law and Policy), објави труд на тема „Меѓународни и национални регулаторни стратегии за борба против измамите со храна“

Отповикување на небезбеден производ ТВИКС ЕКСТРА стапче

07.04.2022
Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите дека операторот со храна АЛМА М ДООЕЛ ги отповикува слдаоледите ТВИКС ЕКСТРА на стапче, поради присуство на Етилен оксид кој е потенцијален ризик по здравјето на луѓето...
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео