Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

 
IPA

ФАО: Вториот состанок за АСЧ посветен на ловот на диви свињи

01.10.2020
И покрај ограничувањата во патувањето и средбите лице в лице заради глобалната пандемија КОВИД-19, ФАО продолжи да ги здружува партнерите преку Интернет, за да разговараат за Африканската свинска чума  - смртоноснo, вирусно, прекугранично заболување кај домашните и дивите свињи, против кое нема вакцина. Фокусот на состанокот кој се одржа вчера беше ставен на дивите свињи, ловот и ловната биосигурност.

АХВ го одбележа 28 Септември- Светски ден на борба против беснило

28.09.2020
Одговорно чувајте ги милениците. Нивното одгледување не е и не смее да биде само мода или забава. Вакцинирајте ги кучињата и мачките и против беснило, така ќе го заштитите нивното, но и сопственото здравје

Отворена манифестацијата Денови на македонскиот мед

24.09.2020
Директорот на Агенција за храна и ветеринарство Зоран Атанасов, денес, беше дел од 16 манифестација „Денови на македонскиот мед“, која традиционално се одржува во центарот на Скопје. Манифестацијата ја отворија министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа и градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ. 

Бруцелозата под контрола, од идната година задолжителна вакцинација против син јазик

23.09.2020
Од 2021 година вакцинацијата против болеста син јазик кај овците, козите и говедата ќе биде задолжителна,  на трошок на одгледувачите, и ќе претставува услов за добивање субвенциии. Бруцелозата е ставена под контрола, а чума кај малите преживари нема поради што земјава и официјално достави барање за добивање меѓународно признат статус „слободна“ од оваа болест.
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео